حمید رضا شکارسری: جشنواره های ادبی کشور به یک نهاد هماهنگ کننده نیاز دارد
تاریخ ارسال : 1395/01/17
این شاعر و منتقد ادبی کشور تشکیل نهادی متشکل از نمایندگان سازمان های فرهنگی مختلف را برای نظم بخشی میان جشنواره های ادبی کشور لازم شمارد.
حمید رضا شکار سری شاعر در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، جشنواره های ادبی را مکانی مثبت و به دور از هرگونه غرض ورزی برای ارزیابی آثار هنرمندان به حساب آورد و گفت: جشنواره ها نه تنها فضایی را برای گفتمان ادبی ایجاد می کنند بلکه شرایط را برای تسهیل پیشرفت هنرمند نیز محقق می کند.
وی ادامه داد: باید در کنار این مسائل به بحث اقتصادی جشنواره ها هم توجه وافی و کافی شود تا هنرمندی که سعی دارد ذهن خود را در فضای ادبی رشد و پروش دهد تمرکز خود را فقط و فقط معطوف به حضور در جشنواره ها کند.
شاعرمجموعه شعر" رد پا بر لبه تيغ" وجود یک نهاد که به نظم بخشی میان جشنواره های ادبی مختلف مختلف بپردازد را لازم شمارد و بیان کرد: برگزاری سالانۀ جشنواره های متعدد ادبی در کشور و در بسیاری از موارد با رویکردهای یکسان باعث می شود تا بودجه ها به درستی هدایت نشوند و در این زمینه تحقق بخشیدن شرایطی برای ایجاد نهادی متشکل از نمایندگان سازمان های فرهنگی مختلف می تواند در رسیدن به یک جمع بندی نهایی و اتلاف هزینه های اضافی کمک کند.
این منتقد ادبی نگاه به شعر را فراتر از چند خط سروده به ظاهر ساده و از روی احساس شاعر آن دانست و گفت: گسترش و بسط فضای شعر در قالب جشنواره ها و نشست های ادبی و یا پخش جلسات مشاعره از رسانه ملی گاهی می تواند از کنترل خشونت ها در جامعه جلوگیری کند و یا در ارتباط های دوستانه میان شهروندان کمک کند و ازاین نظر هر چقدر مسئولان فرهنگی برای شعر زحمت بکشند و در جهت گسترش آن قدم بر دارند می توان ره آورد مثبتی را برای آن در نظر گرفت.
شاعر مجموعه شعر "پیرتر از خود" ارتباط های مستمر مسئولان فرهنگی با شاعران جوان را تلاشی برای به ثمر بخشیدن ادبیات کشور برشمارد و اظهار داشت: همانطور که حضور شاعران حرفه ای و تراز اول کشور مغتنم است و می تواند آموزنده برای جوان ترها باشد توجه به جوانان و فراهم آوردن مسیر پیشرفت آنها می تواند آینده ادبی کشور را از وجود استعدادهای نو ظهور تضمین کند بدین منظور مسئولان باید در جشنواره ها و جلسات ادبی این دو بدنه شعری کشور را حفظ کنند و برای آن ها قدم های ارزنده ای بردارند.
گفتنی است؛ این جشنواره در راستای تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی و با اهداف شناسایی و جذب استعدادهای ادبی جوان و معرفی و برجسته سازی چهره های ممتاز عرصه شعر و داستان جوان انقلاب در سه بخش شعر ، ترانه و داستان اردیبهشت ماه 1395 برگزار می شود.
برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.
