بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

حادثه تاریخی به توپ بستن حرم امام رضا(ع) در «غزل خوانی در شب بی پناهی»

تاریخ ارسال : 1391/06/25

 كارگردان نمایش«غزل خوانی در شب بی پناهی» با اشاره به موضوع حادثه تاریخی به توپ بستن حرم امام رضا(ع) توسط قشون روس این اثر نمایشی را برگ مهمی در تاریخ كشور دانست.
به گزارش روابط عمومی نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه، سید مهدی كشمیری با اشاره به چگونگی نگارش طرح نمایش «غزل خوانی در شب بی پناهی» افزود: 10 فروردین سال 1291 هجری شمسی بود كه بر اثر حمله تاریخی روس ها به ایران، حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) به توپ بسته شد. ماجرا از این قرار بود كه روس ها از آبان ماه سال 1290 به دلیل اختلاف بر سر امور مالیاتی، مقدمات حمله به ایران را آماده می كنند و سرانجام در ماه های آخر همان سال با قشون كشی به شهرهای شمالی و شمال غربی چند تن از علمای نامدار كشور را در روز عاشورا به شهادت می رسانند. نظامیان روسی كه از دی ماه سال 1290 در شهر مشهد مستقر شده اند سرانجام در غروب فروردین سال 1291 حملات خود را به مردم مشهد و بارگاه امام رضا(ع) آغاز می كنند. مردم نیز از زن و مرد و پیر و جوان برای حفظ جان خود به حرم امام هشتم شیعیان پناه می برند، اما قشون روس بی توجه به چنین حریم هایی، شلیك توپ های خود به سمت حرم را آغاز می كند. در این حمله وحشیانه ده ها تن از مردم و زوار كشته می شوند. نمایشنامه «پناهنده» برگرفته از این رویداد مهم تاریخی كشورمان است.
وی درباره قصه نمایشنامه «غزل خوانی در شب بی پناهی» اظهارداشت: این نمایشنامه قصه دختری را به تصویر می كشد كه در شمال خراسان در همان سال ها توسط ازبك ها ربوده می شود اما با تلاش های خود موفق می شود تا از دست یاقی ها فرار كند و سپس به بجنورد برگردد اما پدرش كه خان ایل بود، او را نمی پذیرد و دختر به حرم علی بن موسی الرضا(ع) پناه می برد اما ... .
این كارگردان خراسان شمالی با اشاره به عوامل اجرایی این نمایش ادامه داد: نمایش «غزل خوانی در شب بی پناهی» بر اساس طرحی از خودم توسط عباس جانفدا به نگارش درآمده است و در آن بهاره احمدی پور، غلامرضا یوسفی، احمد زعفران و جامد عالمی پور به عنوان بازیگر حضور دارند.
گفتنی است، نمایش«غزل خوانی در شب بی پناهی» ساعت 11 صبح امروز شنبه 25 شهریور ماه در تماشاخانه اشراق به روی صحنه می رود.