قاسمی: مراسم ویژه زنده یاد فردی برگزار می شود
تاریخ ارسال : 1392/05/21
محمد علی قاسمی در نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان جوان سوره كه دوشنبه 21 مرداد در حوزه هنری برگزار شد، گزارشی از چگونگی برگزاری این دوره جشنواره ارائه داد.
محمد علی قاسمی دبیر هنری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با ارائه گزارشی از این جشنواره گفت: از اردیبهشت ماه امسال فراخوان یازدهمین دوره جشنواره منتشر شد و تا اواخر خرداد ماه ادامه داشت و آثار در بخش های مختلف به دست مان رسید.
وی ادامه داد: در مجموع یك هزار و 261 اثر به دبیرخانه رسید و البته آثار دیگری هم به غیر از این آثار به دستمان رسیده بود اما به دلیل محدودیت سنی كه برای شركت كنندگان لحاظ كرده بودیم این آثار پذیرفته نشدند. از بین مجموع آثار رسییده، 316 اثر در بخش داستان كوتاه، 60 اثر در بخش ترانه، 69 اثر در بخش داستان كوتاه، 329 اثر شعر كلاسیك، 270 اثر در بخش نیمایی و 62 اثر در بخش شعر كودك حضور دارند و همچنین بخش ویژه ایی كه طراحی كرده ایم و اختصاص داشت به شعر و داستان كردی كه در این بخش نیز 12 اثر در بخش شعر كودك، 39 اثر در بخش شعر نو كردی ، 10 اثر در بخش شعر كلاسیك كردی، و 10 اثر در بخش داستان بلند كردی به دستمان رسید.
قاسمی درباره كم بودن حجم آثار رسیده به این دوره جشنواره جوان سوره نسبت به دوره های پیشین ، گفت: در جشنواره یازدهم شعر و داستان جوان سوره برای اولین بار كیفیت اثر را در نظر گرفتیم، در دوره های گذشته نویسندگان و شاعران آزاد بودند هر تعدادی اثر به جشنواره بفرستند اما در این دوره پالایش اولیه را برعهده خود شاعران و نویسندگان قرار دادیم و می توانستند تعداد محدودی اثر به جشنواره ارسال كنند.
او تاكید كرد: به همین دلیل آثاری كه امسال به جشنواره رسید از لحاظ كیفی از ویژگی های ممتاز تری نسبت به سال های گذشته برخوردار بودند.
دبیر هنری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با بیان این كه افتتاحیه این جشنواره 26 مرداد ماه و اختتامیه آن نیز بعد از ظهر 27 مرداد در شهر سنندج برگزار می شود، عنوان كرد: برای زنده یاد امیر حسین فردی نویسنده پیشكسوت انقلاب اسلامی نیز مراسم ویژه ایی خواهیم داشت كه پس از هماهنگی های بیشتر با مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری اطلاعات دقیق این برنامه اعلام می شود.
وی درباره برگزیدگان و نفرات اول تا سوم این جشنواره نیز گفت: در بخش ویژه كردی یك نفر برگزیده، یك نفر تقدیری در بخش شعر كلاسیك داریم، در بخش شعر نو هم دو نفر تقدیری داریم، در بخش داستان كوتاه نوجوان 3 نفر اول تا سوم و دو نفر برگزیده داریم و در بخش داستان 3 نفر برگزیده و یك نفر تقدیر داریم. در بخش شعر كودك و نوجوان نفرات اول تا سوم را داریم، در بخش ترانه و سرود نفرات اول تا سوم را داریم. در بخش شعر نو نفرات اول تا سوم و شعر كلاسیك هم نفرات اول تا سوم را خواهیم داشت. در بخش داستان بزرگسال نیز تنها یك نفر تقدیری خواهیم داشت.
وی درباره اعتبار جوایزی كه برای جشنواره در نظر گرفته شده است، گفت: كل اعتبار جوایز 42 میلیون تومان است و نفر اول 3میلیون تومان، نفر دوم یك و نیم میلیون تومان و نفر سوم و برگزیده هم پانصد هزار تومان است.
قاسمی افزود: در داوری شعر كردی از شاعران و نویسندگان به نام كشور كه به زبان كردی مسلط بودند استفاده كردیم. در بخش داستان كردی به دلیل این كه آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره در حدی نبودند كه قابل بررسی و داوری باشند ، دیگر داوری نشدند و تنها لوح سپاس و هدیه ایی از طرف دبیرخانه به آنها اهدا خواهد شد.
او خاطرنشان كرد: فرهنگ بومی و محلی باعث غنا و پشتوانه فرهنگ ملی كشور ما است و در راستای ارج نهادن به فرهنگ بومی در كشورمان در جشنواره شعر و داستان جوان سوره برنامه ایی داریم كه بر طبق آن قرار است در كنار ادبیات ملی به ادبیات بومی و محلی به خصوص شعر كردی (به دلیل این كه مركز برگزاری جشنواره در سسندج است) توجه شود.
وی گفت: این اولین تجربه ما است و با نگاه آسیب شناسانه وارد این عرصه شده ایم و قرار است نو قلمانی كه در آستانه قلم زنی هستند به صورت ویژه مورد حمایت قرار دهیم و در دوره های بعد هم اگر در شهرهای دیگر كشور برگزار شد به ادبیات بومی آن شهر ها می پردازیم.
دبیرهنری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با اشاره به كارگاه های آموزشی كه در روزهای برگزاری جشنواره یازدهم برپا می شوند، گفت: كارگاه شعر كودك ونوجوان، داستان كودك و نوجوان، شعر كلاسیك و آزاد و نیمایی، داستان بزرگسال، ترانه و بخش ترجمه و شعر كردی در این دوره جشنواره برگزار می شود و 100 شركت كننده در این جشنواره در این كارگاه ها حضور پیدا می كنند.
او تصریح كرد: هدف از برگزاری این كارگاه ها اعتلاء بخشی به جوانان و كسانی است كه می خواهند قدم در راه نویسندگی بگذارند، همچنین حوزه هنری با شناسایی استعدادهای ادبی آنها را به مركز آفرینش های ادبی معرفی می كند و با برگزاری كارگاه های مداوم و نقد و بررسی آثارشان و همچنین چاپ آثار با معیارهای مناسب و خوب باعث تقویت و شناساندن این افراد می شوند و با ادامه داشتن این روند نسلی از نویسندگان و شعرا خواهیم داشت كه ادبیات ملی و انقلاب اسلامی كشورمان را با نگاه تازه ایی رصد كنند.
