تقدیر شده ششمین جشنواره داستان انقلاب: شرط لازم هنرمند شدن، استعداد درونی افراد است
تاریخ ارسال : 1393/08/18
سیدی گفت: شرط لازم هنرمند شدن افراد استعداد درونی،عشق و پشتکار آنها است.

محمد باقر سیدی تقدیر شده در بخش داستان کوتاه ششمین جشنواره سراسری داستان انقلاب در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری گفت: داستان نویسان انقلاب باید به اندیشه نوجوانان بها بدهند و برای آنها بنویسند. داستان نویسان با نوشتن برای این گروه سنی می توانند آنها را به هنر انقلاب علاقمند کنند.
وی گروه سنی نوجوانان را مخاطب اصلی داستان کوتاه "مجسمه" دانست و خاطر نشان کرد: این داستان به مجسمه شاه می پردازد که مردم در اوایل انقلاب قصد پایین آوردن آن را از یک میدان داشتند. قصه حول محور شاگرد قهوه خانه ای است که تمایل به حضور در این رویداد سیاسی دارد ولی با مخالفت صاحبکار خود روبرو می شود.
وی ادامه داد: قصه از آنجایی جالب می شود که که خود صاحبکار در درون خود متحول می شود و و با بستن زنجیر به پشت وانت سعی در پایین آوردن مجسمه دارد.
سیدی در خصوص روند تولید قصه عنوان کرد: "مجسمه" را قبلاً به صورت فیلمنامه در نظر داشتم بسازم ولی به دلیل هزینه های بالا و روند اداری که داشت از ساخت آن منصرف شدم.
وی افزود: نکته ای که در این میان حائز اهمیت است معمولاً رسم است که داستان تبدیل به فیلمنامه شود که در مورد "مجسمه" خلاف این انجام شد و بنده فیلمنامه را به داستان تبدیل کردم.
این هنرمند داستان نویس شرط لازم برای هنرمند شدن را استعداد درونی افراد دانست و متذکر شد: البته شرکت افراد در کلاس ها فقط مسیر را به افراد نشان می دهد و افراد برای ادامه مسیر باید حتماً عشق و و پشتکار داشته باشند.
سیدی همفکری نویسنده با دیگران را در انتخاب عنوان کتاب ، مفید ارزیابی کرد و گفت: اصول کار تعاون فی النفسه خوب است ولی بعضی ها به درجه ای از هنر رسیده اند که مشورت با دیگران را کوچک شدن خود می دانند. انتخاب عنوان برای کتاب از جایگاه حساسی برخوردار است و نویسنده باید برای انتخاب آن توجه بیشتری را صرف کند.
وی حضور جوانان را در عرصه داستان نویسی انقلاب بسیار چشمگیر دانست و خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی به برکت وجود آن همه طوایف و سنینی که در بر گرفته است و مشاهده می شود که آن فضا را از نزدیک مشاهده نکرده اند نیز به خوبی در این حوزه مشغول فعالیت هستند.
این داستان نویس انقلاب یکی از ویژگی های ذاتی هنرمندان را آزاد بودن و تعلق نداشتن آنها به این دنیا به شمار آورد و عنوان کرد: هنرمندان واقعی به دنبال سفارشی کار کردن نیستند بلکه هنر را برای تشنگان و شیفتگان هنر می خواهند.
وی پخش کلیپ در رابطه با نویسندگان منتخب را یکی از موارد مؤثر در بهتر برگزارشدن جشنواره دانست و متذکر شد: این موضوع می تواند کمک کند تا مخاطبان با اثر بهتر ارتباط برقرار کنند و از نحوۀ تولید آن مطلع شوند. همچنین مصاحبه با کسانی که داستان را مطالعه کرده اند نیز در همراهی مخاطبان با اثر کار ساز است.
یادآور می شود؛ پایان مهلت فراخوان ارسال آثار تا سی ام آذرماه و مراسم اختتامیه و معرفی بر گزیدگان جشنواره در بهمن ماه93 می باشد و هنرمندان می توانند با مراجعه به سایت www.artfest.ir نسبت به ثبت نام فرم اینترنتی اقدام کنند و سپس آثار خود را به دبیرخانه جشنواره های حوزه هنری به نشانی تهران، خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری- طبقهی همکف ارسال کنند.
