بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

فتاحی: ادبیات انقلاب ایران از یک مکتب نشئت گرفته است/ انتظار حمایت مالی از دولت نداریم

حسین فتاحی داور بخش داستان کودک نوجوان یازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب گفت: از همان ابتدای انقلاب به ادبیاتی دست پیدا کردیم به نام رمان یا داستان انقلاب که می‌تواند ژانر تازه‌ای باشد، در سراسر جهان هم نمونه‌هایی وجود دارد که مردم کشورهایی که با جنگ روبه‌رو بوده‌اند از جنگ نوشته‌اند، اما تفاوتی که ادبیات انقلاب ایران دارد این است که از یک مکتب نشئت گرفته است.

تاریخ ارسال : 1398/1/21

 به گزارش روابط عمومی سپهر سوره هنر، حسین فتاحی داور یازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب در بخش داستان کودک نوجوان با اشاره به آثار به دست رسیده گفت: کیفیت آثاری که به دست ما رسیده بسیار خوب بود و به نظرم هنرمندان بسیار با انگیزه و خلاق اثر تولید کرده بودند. حالا باید از این استعدادهای جوان به درستی استفاده شود.

 

وی همچنین درباره ادغام بخش شعر و داستان بیان کرد: به نظرم ادغام بخش داستان و شعر کار بیهوده‌ای است، زیرا دو مقوله کاملا جدا از هم هستند و ادغام آن‌ها اصلا نتیجه‌ای ندارد. کسی که رمان می‌نویسد یک سال برای نوشتن آن زمان می‌گذارد اما شاعر در یک شب می‌تواند یک شعر خوب بسراید. این دو بخش می‌توانند هم‌زمان برگزار شوند اما اینکه نگاه یکسانی به آن‌ها شود درست نیست.

 

این نویسنده درباره مکتب مستقل هنری انقلاب توضیح داد: از همان ابتدای انقلاب به ادبیاتی دست پیدا کردیم به نام رمان یا داستان انقلاب که می‌تواند ژانر تازه‌ای باشد، در سراسر جهان هم نمونه‌هایی وجود دارد که مردم کشورهایی که با جنگ روبه‌رو بوده‌اند از جنگ نوشته‌اند، اما تفاوتی که ادبیات انقلاب ایران دارد این است که از یک مکتب نشئت گرفته است.

وی ادامه داد: در ایران مردم با توجه به آموزه‌های دین اسلام که نباید زیر بار ظلم بروند، نباید حاکم ظالم را تحمل کنند و... انقلاب کرده‌اند و ادبیاتی که از همان ابتدا نوشته شده و هنوز هم نوشته می‌شود و سعی می‌کند با همین ایده ظهور کند. ادبیات انقلاب یک طرفش نیروی حق است و طرف دیگر نیرویی است که ناحق است و در برابر حق قرار گرفته است اما هنوز نتوانسته به آن میزان که باید تاثیرگذار و جریان‌ساز باشد.

از دولت انتظار حمایت مالی نداریم

فتاحی با اشاره به حمایت‌هایی که دولت می‌تواند به هنرمندان برای تولید آثار هنر انقلاب کند گفت: ‌دولت به عنوان کسی که توقع داریم از ادبیات انقلاب حمایت کند بهتر است دخالت نکند. کسی از دولت انتظار کمک مالی ندارد فقط باید بستر مناسب ایجاد کند تا تیراژ کتاب‌ها بیشتر شود و به دست مخاطب برسند. بیست‌و‌دوم بهمن هرسال سوال می‌شود که چرا کتاب انقلاب نوشته نشده درصورتی که نوشته شده اما در انبار ناشران درحال خاک خوردن است. حدودا ۵۰ میلیون مخاطب ادبیات انقلاب داریم اما تیراژ کتاب‌ها در حد پانصد نسخه است یعنی از هر ده هزار نفر آدم کتاب‌خوان فقط برای یک نفر امکان خواندن کتاب‌ها به وجود می‌آید.

 

مهم‌ترین نیاز هنرمندان انقلابی دیده شدن آثارشان است

وی ادامه داد: یعنی اگر نظام توقع دارد کتاب شاخص نوشته شود باید همین کتاب هایی را که نوشته شده‌اند به مردم نشان بدهند تا انگیزه بیشتری در نویسندگان ایجاد شود و کتاب‌های بهتری بنویسند. مهم‌ترین نیاز هنرمندان انقلابی دیده شدن آثارشان است.

 

فتاحی با اشاره به متولیان امور فرهنگی عنوان کرد: متولیان فرهنگی ما مدیران سیاسی هستند که فکر فرهنگی ندارند و به نظرم در این چهل سال دستاورد خاصی نداشته‌ایم. نوشته‌هایی که در دهه اول انقلاب نوشته می‌شد بسیار بهتر از اکنون بودند؛ زیرا نویسنده‌ها با انگیزه‌تر بودند، امروزه همه انگیزه‌ها از بین رفته و چیزی به نام هنر انقلابی دیگر نمانده است.

 

وی همچنین با اشاره به تاثیر جشنواره‌ها و همایش‌ها در شناسایی و ترویج هنر انقلاب در میان مردم گفت: برگزاری جشنواره‌های فرهنگی تاثیر بسزایی در معرفی هنر انقلاب به مردم خواهد داشت، به شرط اینکه جریانی که یک بار در سال به راه می‌افتد در تمام روزهای سال پیگیری شود و هنرمندانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند از حمایت‌های لازم برخوردار شوند. نباید فقط متخصص خرج کردن پول برای پیدا کردن استعدادها و رها کردن آن‌ها باشیم. اولین قدم جشنواره پیدا کردن استعدادهاست و مهم ترین هدف و گام بعدی آن باید حمایت از او برای کارهای بعدی باشد.

 

جشن هفته هنر انقلاب به مناسبت سالروز شهادت شهید مرتضی آوینی در تاریخ ۲۰ فروردین‌ آغاز شده و در طول یک هفته ضمن مرور مهم‌ترین رویدادهای مرتبط با هنر انقلاب و هنرمندان انقلابی و معرفی چهره سال هنر انقلاب، با نمایش فیلم‌ها، اجرای تئاترها، برگزاری کنسرت و نمایشگاه‌های تجسمی و... تا تاریخ ۲۶ فروردین ادامه می‌یابد.