بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

گفتگو با عضو هیات انتخاب هفتمین جشنواره طنز مکتوب؛ اغلب شرکت کنندگان به تعریف صحیحی از طنز ایرانی- اسلامی رسیده اند

تاریخ ارسال : 1391/05/07



اکبر کتابدار از اعضای هیات انتخاب هفتمین جشنواره طنز مکتوب در بخش مقاله، گفت: شرکت کنندگان در این جشنواره به سیاست ها و اصول اخلاقی که متولیان و برگزارکنندگان این جشنواره به آن قائل هستند، آگاهی دارند و بنابراین اثری که فاقد اصول و چارچوب های اخلاقی باشد در میان آثاری که من مورد بررسی قرار دادم کمتر دیده می شد.
این پژوهشگر و نویسنده، در خصوص سطح کیفی آثار ارائه شده به جشنواره گفت: مقالات را در 2 شکل خیلی خوب و ضعیف دیدم و آثار بینابین این دو سطح کمتر به چشم می خورد.
وی به موضوعات مورد تحقیق در این جشنواره اشاره کرد و افزود: اغلب شرکت کنندگان که سطح کیفی آثارشان به نسبت مناسب ارزیابی شد؛ مقالاتی درباره شخصیت های تاثیرگذار بر ادبیات طنز، گونه های مختلف طنز و آثار طنزپردازان بنام و ... ارائه داده بودند.
این پژوهشگر در ادامه به معیارهایی که در بررسی آثار بدان ها توجه بیشتری داشته، پرداخت و افزود: نگارش و درست نویسی، روانی کار، تحلیل با تکیه بر منابع و ماخذ قابل اعتنا و معتبر، قدرت تحلیل و تحقیق، نوع ارتباط برقرار شده بین تحلیل شخص پژوهشگر و منابع ذکر شده از جمله عواملی بود که مورد توجه بوده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر جایگاه سلیقه شخصی در داوری ابراز داشت: آنچه مسلم است در هر کار خَلقی سلیقه دخیل است. اما هیات انتخاب بر اساس یکسری قواعد و اصول به بررسی آثار می پردازند که باعث می شود در انتخاب آثار برجسته و شاخص اتفاق نظر وجود داشته باشد و تنها در مورد آثار متوسط سلیقه شخصی مطرح شود.
این محقق در ادامه به ارائه پیشنهاداتی برای پربار تر کردن این جشنواره پرداخت و افزود: بررسی و ویرایش کارهای تحقیقی و تحلیلی شرکت کنندگان در این جشنواره و انتشار این آثار همچنین برگزاری فراگیر کارگاه های آموزشی مبانی طنز، ابزار و اسرار طنزپردازی در استانها می تواند به خلق آثار با محتوا و هماهنگ با تعریف صحیح طنز به معنای واقعی خود کمک شایانی کند.