ایده پردازی در کارگاه های سوگواره هنر عاشورایی جدی گرفته شود
تاریخ ارسال : 1394/06/28
زهره رنجبر شرکت کنندۀ کارگاه عملی تصویر سازی نهمین سوگواره هنر عاشورایی معتقد است، اگر در این کارگاه ها بر ایده پردازی توجه جدی شود و هنرمندان را به سمتی سوق دهند که چگونه باید به خلاقیت برسند می تواند کاربردی تر شود.
زهره رنجبر هنرمند تصویر ساز و شرکت کنندۀ کارگاه عملی تصویر سازی نهمین سوگواره هنر عاشورایی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری موضوع این بخش را که در رابطه با دو شخصیت تأثیر گذار واقعه عاشورا است را دارای نگاهی نو از سوی جشنواره دانست و گفت: همیشه در جشنواره هایی که با موضوع عاشورا برگزار می شود شرکت می کنم و از اینکه می توانم با هنرم گوشه ای از واقعیت های این حماسه عظیم را به دیگران انتقال دهم خشنود هستم و امسال که در سوگواره باید با محوریت دو شخصیت تأثیر گذار واقعه عاشورا تصویر سازی کنم سعی کردم تا با مطالعه، اثری نو را خلق کنم.
وی با بیان اینکه هنرمندان باید از ایده های کلیشه ای فاصله بگیرند، خاطر نشان کرد: شاید اولین چیزی که در تصویر سازی این موضوعات به ذهن هنرمند متبادر شود ، استفاده از نیزه و شمشیر است در صورتیکه دیگر در زمان فعلی استفاده از این المان ها دیگر کاربردی ندارد و باید هنرمند به سمت استفاده از ایده های نو و جدید برود.
وی ادامه داد: البته این موضوع نباید به گونه ای به کار گرفته شود که فهم آن را برای مخاطب مشکل کند بلکه باید درعین استفاده از زبان نو برای مخاطب عام هم قابل تفسیر باشد و او بتواند با آن ارتباط برقرار کند.
رنجبر گسترش مفهوم و هنرعاشورا را نیازمند بستر سازی برای خارج شدن از مرزهای داخلی و نشان دادن آن به همه جهانیان دانست و بیان داشت: موضوع حقانیت و مبارزه با ظلم موضوعی جهانی است و همه کشورها در طول تاریخ با آن درگیر بودند و نسبت به درک آرمان های این واقعه خیلی بیگانه نیستند ولی برای این منظور هم دبیرخانه سوگواره و هم هنرمندان باید از یک زبان بین المللی استفاده کنند که برای مخاطبان دیگر کشورها هم قابل فهم باشد.
این هنرمند تصویر ساز در خصوص کارگاه های عملی سوگواره هم این طور توضیح داد: اگر در این کارگاه ها بر ایده پردازی توجه جدی شود و هنرمندان را به سمتی سوق دهند که چه کار باید بکنند و چگونه بایدبه خلاقیت برسند می تواند کاربردی تر شود.
