بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

خسرو آقا یاری: نظریه پردازی و پژوهش باید ازاولویت های جشنواره جوان سوره باشد/ مدیران فرهنگی باید با اصول مدیریت آشنا باشند

تاریخ ارسال : 1394/11/21

پایه گذار جشنواره جوان سوره معتقد است، مسئولان این جشنواره باید با توجه به کارهای زیر بنایی و توجه جدی به مباحث پژوهشی در طولانی مدت سعی کنند تا در ادبیات کشور نوآوری و ساختار شکنی اساسی ایجاد کنند.

 خسرو آقا یاری شاعر، نویسنده و دبیر هشت دوره جشنواره شعر و داستان جوان سوره در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، تصمیم گیری های متفاوت حوزه هنری استان ها را خیلی هماهنگ با هم ندانست  گفت: حوزه هنری به عنوان یک تشکیلات منسجم و ساختارمند باید فعالیت های مجموعه ادبی خود را به گونه ای رصد کند تا نوعی هماهنگی میان فعالیت های آن ها بر قرار شود و اگر برنامه ریزی صورت می گیرد باید بر اساس نیازوکار کارشناسی صورت بگیرد نه اینکه هر کسی مطابق برنامه های شخصی خود اقدام کند.

وی شناخت نیاز هنرمندان جوانی که در ادبیات کشور فعال هستند را یکی از لازمه های برنامه ریزی برای آن ها دانست و اظهار داشت: مقدمه هر عملی وجود دیدگاه است و دراین زمینه باید مسئولان فرهنگی و هنری توجه بیشتری به کار پژوهشی نشان دهند و از تصمیم گیری هایی که بر اساس ذهنیات شخصی خودشان است، پرهیز کنند.

وی داشتن سواد مدیریتی و تجربه کاری و شناخت سازمانی را یکی از لازمه های مدیریت فرهنگی بر شمارد و خاطر نشان کرد: اینکه اگر شخصی در زمینه از هنر به درجات بالا دست پیدا کرد را در جایگاه مدیریت قرار دهیم جز به تأخیر انداختن پیشرفت هنرکشور چیزی دیگری حاصل نشده است.

مدیر سابق مرکز آفرینش های ادبی در خصوص جشنواره شعر و داستان جوان سوره که خود یکی از پایه گذاران آن بود این طور اظهار داشت: نفس حضور و راه اندازی این جشنواره که با هدف تولید آثار ادبی و خدمت به جوانان پایه گذاری شد خوب است ولی باید دید که تا این دوره چهاردهم چقدر مباحث نقد و نظریه پردازی در این جشنواره جدی گرفته شده است.

نویسنده کتاب «قصه های پهلوانی» متذکر شد: مسئولان کنونی این جشنواره باید سعی کنند تا با کارهای زیر بنایی و توجه جدی به مباحث پژوهشی در طولانی مدت سعی کنند تا در ادبیات کشور نوآوری و ساختار شکنی اساسی ایجاد کنند و فقط به یک جشنواره سطحی که آثاری را گردآوری می کند و بعد از ارزیابی آنها از نفرات برتر تقدیر می کند، محدود نشود.

وی ادامه داد: رکن اساسی هنر کشور برپایه نقد استوار است و اگر اثری مورد بررسی قرار نگیرد و یا نظریه ای متناسب با هنر بومی خود نداشته باشیم بلاشک باید منتظر زوال آن بود.

آقایاری برای خروج از این وضعیت، تألیف و مطالعات تحقیقاتی پیرامون ادبیات غنی کشورمان را پیشنهاد کرد و گفت: امروزه باید سعی کنیم تا از تابع بودن تحت نظریه ها و نهله های ادبی غرب خارج شویم و اقدام به تألیفاتی ریشه ای و متناسب با ادبیات غنی کشورمان کنیم.

برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.