در كارگاه تخصصی داستان نویسی دهمین جشنواره جوان سوره تاكید شد؛لزوم بوجود آمدن نگاهی نو
تاریخ ارسال : 1391/04/26
كارگاه تخصصی داستان نویسی دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره با حضورامیر حسین فردی، محمدرضا بایرامی، حسین فتاحی، یوسف علی خانی، محمد مهدوی شجاعی و جمعی از داستان نویسان جوان در نخستین روز برگزاری این جشنواره برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره محمد رضا بایرامی ،نویسنده و یكی از داورادن جشنواره بر حفظ محوریت موضوعی داستان ها تاكید كرد و گفنت: در جشنواره ها به هر حال مسابقه ای با چار چوبی مشخص برگزار می شود كه برخی از داستان ها به دلیل عدم رعایت موضوع مشخص شده دچار مشكل می شوند.
حسین فتاحی نیز در این نشست بر تغییر زاویه دید نویسندگان جوان پافشاری نمود و گفت: من در خوانش داستان ها در جست و جوی نگاهی تازه بودم كه متاسفانه آن را نیافتم.
فتاحی در توضیح این نگاه تازه گفت: جوانان ما می توانند به بخش بعد از انقلاب نگاه كنند و تنها بر وقایع قبل یا حتی زمان وقوع انقلاب تمركز نكنند.
وی در ادامه گفت: این نظام توانایی نوآوری را دارد و حال شاید بهتر باشد كه بررسی شود كه چرا نظام دچار روزمرگی شده است؟ من این دید تازه را در آثار این جشنواره ندیدم و امیدوارم كه با راهكار هایی جدید در جشنواره های بعدی بتوان این تغییر زاویه دید را احساس كرد.
یوسف علی خانی ،نویسنده و داور دیگر این جشنواره سخنان خود را با تاكید بر شناخت ادبیات داستانی ایرانی آغاز كرد و گفت:اگر نویسندگان جوان ما تنها به شناخت و خوانش رمان های خارجی بپردازند و با ادبیات داستانی خود آشنایی نداشته باشند در آینده ایی نه چندان دور ادبیات داستانی با مشكلاتی بزرگ رو به رو می شود.
وی در راستای تقویت داستان تاكید كرد: نویسندگان باید سعی كنند به زبان خود بنویسند و نباید به دام زبان آوری های متفاوت دچار شوند.
علی خانی هم چنین بر نقش شهرستان ها در پیشرفت ادبیات داستانی تاكید كرد و گفت:آثار ادبی ما زمانی جهانی و شناخته می شود كه از شهرهای مختلف بر خاسته باشد.
محمد مهدوی شجاعی نویسنده و یكی از داوران این جشنواره در این نشست به بیان نقاط قوت و ضعف آثار ارسالی این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: نویسندگان جوان نسبت به نسل گذشته بسیار توانا و با استعداد هستند تا جایی كه می توان حتی تعدادی از ایشان را در گروه بهترین داستان نویسان ادبیات معاصر قرار داد.
وی ادامه داد:اما آنچه باید به آن توجه شود نثر و زبان برخی از نویسندگان جوان است كه با خوانش آثاربیشتر وكسب تجربه تقویت می شود.
این داور جشنواره بر عدم جذابیت ساختاری و زبانی تعدادی از آثار نیز اشاره نمود و گفت: آنچه در داستان ها نمود بارزی داشت ضعف در شروع داستان و هم چنین به پایان رساندن آن بود كه البته به نوعی ضعف عمومی تمامی داستان های دنیاست.
در پایان این جلسه كارگاهی نویسندگان جوان شركت كننده در دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره پرسش های خود را مطرح كرده و پاسخ هایشان را از استادان و پیشكسوتان ادبی كشور دریافت كردند.
