کارگردان نمایش "عبور از مه": تئاتر سوره ماه جشنواره ای هنرمند محور است
تاریخ ارسال : 1394/01/26
مجید کاظم زاده مژدهی کارگردان نمایش "عبور از مه" گفت: این جشنواره بستری را برای هنرمندان شهرستانی مهیا می کند تا دیده شوند و همچنین از محدودیت های موضوعی دیگر جشنواره ها در آن خبری نیست.
کاظم زاده مژدهی کارگردان نمایش "عبور از مه" که در بیست و سومین جشنواره تئاتر سوره ماه توانست در بخش های نمایشنامه نویسی و بازیگری مرد رتبه اول و در بخش نمایش به عنوان برگزیده شناخته شود در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری گفت: در این نمایش قصد دارم دو کاراکتر با دو جهان بینی متفاوت را به تصویر بکشم. به نوعی قصد من در نمایش عبور از مه ایجاد تضاد در ذهن مخاطبی است. از یک سو انسانی با عقاید و دیدگاه های مذهبی درمقابل فردی مادیگرا و به دورازمعنویت با یکدیگر روبرومی شوند.
وی نگاهش به تئاتر را جدا از مقوله هنر به عنوان شغل نیز دانست و گفت: اکثرگروه های تئاتری شاید هدف از فعالیت خود رااغنای روحی و احساسات درونی شان بدانند در صورتیکه نگاه من و گروهم به تئاتر به عنوان منبع در آمد و شغل است.
وی نویسندگی و کارگردانی نمایش توسط یک شخص را در موفقیت آن نمایش تأثیر گذار دانست و بیان داشت: تسلطی که از این طریق بر متن نمایش ایجاد می شود و به خصوص اگر موضوع آن در رابطه با فرهنگ و آداب و رسوم بومی وی باشد، می تواند تأثیر بسزایی در موفقیت اجرا داشته باشد.
این کارگردان تئاترمتجلی شدن شعار مقابله با تهاجم فرهنگی را منوط به حمایت از هنرمندان دانست و گفت: فضای کاری برای همه هنرمندان فراهم نیست و به نوعی مسئولان فرهنگی و هنری کشور سعی دارند برنامه هایی که خود تدارک دیده اند را دنبال کنند و خیلی از برنامه ها و نظرات هنرمندانی که متناسب با نظرات آن ها نیست استقبال نمی کنند.
وی در این رابطه خاطر نشان کرد: با این شرایط حاکم بر فضای فرهنگی جامعه باید فقط موضوعی کار کنم و تمام فکر و ذهن خود را معطوف به این کنم که جشنواره ها و مسئولان هنر های نمایشی چه چیزهایی دوست دارند و از چه چیزی بدشان می آید که این امر باعث می شود تا از ذات هنر که همان انعکاس درونیات یک هنرمند است فاصله بگیریم.
کاظم زاده مژدهی تئاتر سوره ماه را به عنوان جشنواره ای هنرمند محور دانست و متذکر شد: دراین جشنواره که به صورت منطقه ای و سپس کشوری برگزار می شود سه دوره حضور داشتم و از جهاتی احساس می کنم هنرمندان شهرستانی که کمتر فضایی برای کار کردن دارند در این جشنواره دیده می شوند و محدویت های دیگر جشنواره ها کمتر در آن جاری است.
وی یکی از مزیت های دوره بیست و سوم جشنواره را افزایش سهمیه ی معرفی آثار به جشنواره تئاتر فجر معرفی کرد و گفت: این افزایش سهمیه جدا از دو چندان کردن اعتبار جشنواره باعث می شود تا هنرمندان شرکت کننده در جشنواره با انگیزه تر کار کنند.
وی در خصوص وضعیت تئاتر استان گیلان نیز بیان داشت: حوزه هنری استان گیلان کمترین توجه را نسبت به هنر نمایشی دارد و برای نمایش من که در دوره گذشته جشنواره تئاتر سوره ماه توانست موفقیت کسب کند حاضر نیست هیچ گونه حمایتی انجام دهد و باید گفت هنر نمایشی استان در بوروکراسی های اداری وقتش تلف می شود.
گفتنی است؛ مجید کاظم زاده مژدهی متولد 1359 و دارای مدرک معادل کارگردانی درجۀ 3هنر تئاتر است. وی از سال 1379 تئاتر را شروع کرده و تاکنون 45 نمایش را به روی صحنه برده است.
یادآور می شود؛ هنرمندان برای شركت در بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه تا 10 اردیبهشت 1394 فرصت دارند متون نمایشنامه خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی: تهران، خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، حوزه هنری، طبقه همكف، دبیرخانه مركزی جشنواره های حوزه هنری ارسال كنند.
