سپیدنامه: سرودن شعر انقلاب باید وظیفۀ شاعر شود
تاریخ ارسال : 1394/08/25
بهروز سپیدنامه شاعر آئینی گفت: شاعران با سرودن اشعار درجهت آرمانهای انقلاب و ادای دین به خون شهدا و جانبازانی که عضوی از بدن خود را دادند باید دین خودرا به انها به ادا کنند.
بهروز سپید نامه شاعرآئینی در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل وجشنواره های حوزه هنری با بیان اینکه اشعار حوزه انقلاب بیشتر توسط شاعران جوان سروده می شود، گفت: نقشی که شاعران اوایل انقلاب و پیشکسوت در این راه دارند، نقش حمایتی و مشاوره گونه به شاعران جوان است و شرکت کننده های جوان هم تنها بر اساس روایت ها و خاطراتی که از آن زمان شنیده اند ، شعر می سرایند.
وی گسترۀ تبلیغاتی هر انقلابی را بر پایۀ شعر وشعارهای آن عنوان کرد و اظهار داشت: در زمان انقلاب شعربا توجه به خلأ وسایل ارتباط جمعی توانست در پیشبرد اهداف و آرمان های آن موفق تر ظاهر شود و در حال حاضر نیز وظیفه دارد تا آن را از گزند اشعار بی محتوا حفظ و احیا کند.
وی یکی از دلایل کمتر شدن شرکت کننده های جشنواره ها را کلیشه ای بودن موضوعات آن اعلام کرد و گفت: برگزار کنندگان جشنواره ها باید ، نگاه منفی هنرمندان را نسبت به جشنواره ها عوض کنند و این میسر نمی شود مگربا با برنامه ریزی منسجم و دقیق و تغییراین دیدگاه در ذهن هنرمندان که جشنواره تنها محملی برای کسب جایزه نیست.
این شاعر انقلابی، حذف جوایز را در کاستن از حواشی جشنواره ها مفید دانست و گفت: فرد باید وظیفۀ خودش بداند که برای انقلاب شعر بگوید. به نوعی شاعران با سرودن اشعار در این حوزه درجهت آرمانهای انقلاب و ادای دین به خون شهدا و جانبازانی که عضوی از بدن خود را دادند ادای دین می کنند.
این مترجم ادبی این نوع برگزاری جشنواره ها که فقط مخص به ایام برگزاری آن می شود را نا مطلوب ارزیابی کرد و بیان داشت: جشنواره های شعری کشور باید با حضورمستمر خود در طول سال و برگزاری برنامه های متنوع سعی کند تا چراغ آن را روشن نگه دارد و با ایجاد دبیرخانه ای دائمی ارتباط خود را با شاعران حفظ کند.
سپید نامه در خصوص مدیریت شعر انقلاب که وظیفه ای خطیر است، این طورگفت: افرادی که به درجه ای از معرفت رسیده اند، باید سکان هدایت شعرانقلاب را برعهده بگیرند چون که این موضوع ها بسیار دراستقبال شرکت کننده ها مؤثراست.
وی تعیین میزان موفقیت های جشنواره را در تصمیم گیری های آتی مؤثر دانست و اظهار داشت: برای این منظور باید کار پژوهشی توسط کمیته ای که در این زمینه تخصص دارد، انجام شود، تا مشاهده شود جشنواره چقدردر کار خود موفق بوده و در چه نقاطی ضعف دارد.
وی در پایان عنوان کرد: پژوهش علم است و نباید توصیفی باشد بلکه باید با کارهای بنیادین و تحلیل محتوایی که صورت می گیرد به ارائه راهکار منجر شود.
