حامد محمدی: برای تعریف شخصیت روحانی خودسانسوری نكردم
تاریخ ارسال : 1394/07/08
كارگردان فیلم «فرشته ها با هم می آیند» گفت: هیچ وقت این ذهنیت را نداشتم كه چون شخص ما روحانی است باید برخی موقعیتها را درباره آن ایجاد كنیم.
به گزارش روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، حامد محمدی كارگردان فیلم «فرشته ها با هم می آیند» در سومین نشست روحانی و سینما درباره نویسندگی با موضوع روحانیت گفت: به نظرم امكان تفكیك فیلمنامه نویسی در چارچوب روحانیت و حوزه های دیگر وجود ندارد. مثلا اگر بگوییم می خواهیم فیلمی بسازیم كه روحانی در آن حضور دارد، راحت تر امكان صحبت درباره فیلمنامه و قصه وجود دارد.
وی افزود: هیچ وقت این ذهنیت را نداشتم كه چون شخص ما روحانی است باید برخی موقعیت ها را درباره آن ایجاد كنیم. هیچ وقت برای تعریف این شخصیت ها سراغ خودسانسوری نرفتم و شاید این قصه را برای مردم باورپذیر می كند.
این نویسنده و كارگردان بیان كرد: با اشراف بر تعریف قصه معاصر سعی كردم نگاهم درباره روحانی فراتر برود و نگاهم به روحانیون اطرافم نباشد. نگاه من به ائمه و حضرت رسول (ص) بود كه همه ائمه منبر می رفتند.
نویسنده فیلم «طلا و مس» ادامه داد: روحانی مورد نظر من كار خود را برجسته نمی كند بلكه لازمه قصه این است كه مسیر دیگری غیر از منبر رفتن را انتخاب كند. بنابراین وقتی فیلم نائیجی را دیدم، فكر نكردم كه دنیای او با من متفاوت است اما دنیای روحانیونی كه خلق كردم كار یدی هم انجام می دادند.
وی افزود: به این دلیل سراغ قصه «طلا و مس» رفتم كه احساس كردم این قشر همچنان ظرفیت پرداخت دارند.
محمدی با اشاره به اینكه برای نگاه به روحانیت زاویه دیدگاهمان را به سمت خاصی متمایل كردیم، خاطرنشان كرد: این تقدس را خودمان ایجاد كرده و تعریف می كنیم. دنیای روحانیت متفاوت است و ممكن است یك روحانی یك عبادت خاص در خلسه خود داشته باشد اما این را در محافل عمومی بیان نكند.
وی ادامه داد: روحانیت معاصر در تمام عرصه ها حضور دارد و چندان نمی توانیم ادعا كنیم كه روحانیت می خواهد یك مسئله وحیانی را باز كند و یا از كفر به ایمان برسد. توقع ما با اقسام تفكرات این است كه روحانیون جهان شمول باشند اما به تعداد تمام روحانیون انواع و اقسام شخصیت و شرایط وجود دارد.
حامد محمدی در پایان صحبت های خود با ارائه یك توصیه گفت: فیلمسازان جوان اگر بخواهند وارد این حوزه شوند، نباید بترسند. دیكتۀ ننوشته، غلط ندارد. وقتی روحانیت كنار مردم در یك صف قرار می گیرد، شرایط متفاوت می شود. تلاشم تنها طرح مسئله درخصوص روحانیت بود.
