بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

بازاندیشی محققان در زمینه‌های جدید انتشار محتوا؛ مهم‌ترین اتفاق طنز

تاریخ ارسال : 1391/06/25


جلال سمیعی گفت: بازاندیشی محققان در زمینه‌های جدید انتشار محتوا مهم‌ترین اتفاقی است که باید درحال حاضر در حوزه طنز رخ دهد. افرادی که هم به حد کافی سواد رسانه‌ای داشته باشند و هم تجربه جدید رسانه‌ای کم هستند.
جلال سمیعی؛ از اعضای هیات بازبین هفتمین جشنواره طنز مکتوب اظهار داشت: مشکل عمده‌ای که در حال حاضر در انتشار مطالب طنز وجود دارد مربوط به گستردگي رسانه ها مي شود و از سوی دیگر اقبال چندانی به نقد جدی طنز و پژوهش در زمینه طنز وجود ندارد و این دو مورد باعث می‌شود شکاف در حوزه آکادمیک و پژوهش و نقد طنز ایجا شود. در زمان گذشته شاعری مانند سعدی خود  رسانه محسوب می‌شد و اثر وی بلافاصله بعد از تولید منتشر می‌شد. ‌اما در حال حاضر با اینکه فرایند انتشار روز به روز تسهیل می‌شود و دسترسی به رسانه‌ها برای عموم بیشتر و راحت‌تر است به دلیل انقباضی که در محافل جدی ما و جود دارد فاصله روز افزونی بین نقد و پژوهش طنز با انتشار آن در رسانه‌ها داریم.
وی ادامه داد: رسانه‌های متعددی در حال فعالیت هستند که در حوزه اقتصادی هم به دنبال مشتری اند و در حوزه سیاست از دردسر دوری می‌کنند. اگر نسیم شمال به زبان عامیانه شعر می‌گفت و به پدیده‌های بد سیاسی و اجتماعی حمله می‌کرد واقعیت این است که روزنامه خود را منتشر می کرد اما امروز ما سازمان‌های رسانه‌ای داریم که صاحبان منافع آن دنبال دردسر نمی‌گردند.
سمیعی افزود: رویکرد جدی و انتقادی و پژوهشی به طنز روز به روز در این موج‌های رسانه‌ای که نوع دیگری از  طنز را به خاطر مخاطبان خود عرضه می‌کنند درحال کمرنگ شدن است. حواس بسیاری از منتقدان ما و کسانی که تولید کننده طنز هستند به این نیست که حوزه‌های رسانه‌ای جدید، حوزه‌های جدی و مهمی برای انتشار محتوا هستند.
این طنزپرداز تصریح کرد: عرصه وبلاگ‌ها، اینترنت، موبایل و اس ام اس را بیشتر از قبل عرصه جدی انتشار است. اگر این عرصه‌ها را جدی نگیریم علاوه بر اینکه نمی‌دانیم مخاطب چه می‌خواهد تا حرف او را به زبان امروز‌ی‌تر بزنیم، روز به روز این فاصله تولید محتوا تا انتشار بیشتر خواهد شد.
سمیعی با بیان اینکه بازاندیشی محققان در زمینه‌های جدید انتشار محتوا مهم‌ترین اتفاقی است که باید درحال حاضر در حوزه طنز رخ دهد، اضافه کرد: افرادی که هم به حد کافی سواد رسانه‌ای داشته باشند و هم تجربه جدید رسانه‌ای کم هستند.
وی گفت: تعداد کمی روزنامه‌نگار آنلاین داریم؛ کسانی که حوزه‌های تازه انتشار محتوا مثل اینترنت و موبایل یا رویکردهای جدید رادیو و تلویزیون و سینمای ما را بشناسند و بدانند با چه زبانی باید مخاطب را در قلاب انداخت و حرف خود را زد. اغلب هم اگر اتفاقی در این زمینه بیفتد از سوی جوانانی است که تحصیلات آکادمیک دارند و با حوزه رسانه‌های جدید هم آشنا هستند. 
سمیعی خاطرنشان کرد: از همین رو معتقدم مهم‌ترین اتفاق، برقرای پیوند بین نهادهایی مانند دفتر طنزو نسل قدیم‌تر که تجربه رسانه‌ای دارند  و نسل جدیدتری که تجربه آکادمیک دارند، است تا تجربه‌های هر دو نسل به هم منتقل شود. تا این اتفاق نیفتد ما روز به روز شاهد گسست بیشتری بین نسل‌های ادیب و کسانی که کار رسانه می‌کنند و همچنین بین آنچه در محافل طنز تولید می‌شود و آنچه انتشار می‌یابد، هستیم.