بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

عبدالرضا شیبانی/ «آی» قصه عشق است

تاریخ ارسال : 1393/07/26

كارگردان نمایش «آی» می گوید امیدواریم بتوانیم این نمایش را برای تركمن ها هم به اجرا درآوریم.

عبدالرضا شیبانی، كارگردان نمایش «آی»به خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: من خودم اصالتا اهل گنبدكاووس هستم و با این كه تركمن نیستم، دوست داشتم از هنر تركمن در اثرم بهره بگیرم.

این هنرمند اظهار كرد: پیش از این نیز یك تجربه عروسكی در این زمینه داشتم اما با این كه سال ها در آن منطقه بودم كارهایم به آن سمت نمی رفت. تا این كه به نویسنده این اثر سید محمد مساوات پیشنهاد دادم كه متنی را با چنین مضمونی بنویسد، او هم درباره تركمن ها مطالعه كرد و این نمایشنامه را نوشت.

وی با بیان این كه «آی» قصه عشق است، گفت: عشق چیزی نیست كه زمان و مكان بشناسد، عشق همیشه مساله مهم بشریت بوده و همچنان جذاب است. این كه در كنار این عشق چه اتفاقاتی می افتد و عشق چطور به خاطر عشق از بین می رود و چگونه زیبایی محكوم می شود و مسائل زیرمتن نمایشنامه، ما را مجاب كرد كه با دقت زیادی با این اثر برخورد كنیم.

این كارگردان جوان همچنین ادامه داد: از لحاظ اجرایی هم قرار شد كار نسبتا مدرنی را انجام دهیم. درواقع قصه ای در بافت ایرانی داریم ولی از لحاظ اجرایی خواستیم كه كار مدرنی باشد و حتی شیطنت های كارگردانی را در آن مجاز دانستم.

شیبانی درباره انتخاب یك ایده برای تبدیل آن به نمایشنامه گفت: هنگام انتخاب و شروع یك كار نمی شود گفت صرفا ایده ای كه در ذهنم است را به انجام می رسانم یا این كه بگوییم تنها از عوامل محیطی تاثیر میگیرم، بلكه اگر كار تركیبی از این دو باشد می تواند اثر موفقی باشد. آنچه در زندگی من می گذرد ناشی از پیرامون من است ولی علایق شخصی هم وجود دارد كه این ها را می توان به هم مرتبط كرد.

وی با تشكر از حوزه هنری برای فراهم كردن چنین فضاهایی برای اهالی تئاتر كشور اظهار كرد: فكر می كنم جذب مخاطب بیشتر و از طیف گسترده تر، ایجاد فضاها و سالن های مناسب برای اجرای تئاتر و همكاری با هنرمندان توانا و شناخته شده، می تواند به رشد و ارتقای تولیدات حوزه هنری كمك كند.

شیبانی در پایان گفت: یكی از كارهایی كه حوزه هنری می تواند برای حمایت از آثار شركت كننده در جشنواره انجام دهد این است كه با امكاناتی كه دارد، این آثار را در شهرهای مختلف به  اجرا دربیاورد. درباره نمایش «آی» هم با توجه به این كه برای این نمایش زحمت زیادی كشیده ایم و دوست داریم كه این زحمات به ثمر بنشیند، و از آنجا كه من و دو نفر از بازیگران این كار، اهالی گلستان هستیم، دوست داریم بعد از اجرا در تهران، از این كار حمایت شود و بتوانیم آن را در بین تركمان ها، یعنی در دیاری كه قصه از آنجا آمده است، اجرا كنیم.