بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

رحمت امینی از روش جدید داوری و انتخاب آثار در همایش‌های منطقه‌ای جشنواره‌ی تئاتر ماه خبر داد

تاریخ ارسال : 1391/06/14

داوران همچون هيأت منصفه رفتار کرده و آرای خود را بر اساس نظرات نمايندگان گروه‌هاي شركت كننده اعلام مي‌كنند.
رحمت اميني كه به تازگي از جشنواره‌ي استاني تئاتر ماه سمنان و نيز نهمين جشنواره‌ي تئاتر استاني تيرنگ مازندران بازگشته، از استعداد‌هاي تئاتري اين استان‌ها تقدير كرد و حضور فعال و بيش از پيش گروه‌هاي تئاتر ديگر استان‌ها را خواستار شد.
رئیس مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری، از آزمایش روش جدید داوری و انتخاب آثار در جشنواره‌ی تیرنگ مازندران یاد کرد و به خبرنگار صحنه گفت: در مازندران اتفاقي تجربه شد كه مي‌خواهيم در همايش‌هاي منطقه‌اي به صورت جدي‌تري مورد آزمايش قرار دهیم و آن اين‌كه در داوری‌ها و انتخاب آثار، نظرات كارگردان‌ها یا نمايندگان تام‌الاختيار نمايش‌هاي شركت‌كننده در جشنواره، به صورت کامل مورد توجه و استناد داوران قرار گرفت. به عبارتي، داوران همچون هيأت منصفه رفتار کرده و آرای خود را بر اساس نظرات نمايندگان گروه‌هاي شركت كننده اعلام مي‌كنند. در جشنواره‌ی تیرنگ نیز داوران با توجه و استناد به اين نظرات آراي خود را اعلام كردند.
وی در خصوص احتمال تبانی در این روش از داوری اظهار داشت: البته کارگردانان شرکت‌کننده، نسب به اثر خود اظهار نظری نمی‌کنند و سعی شده راه‌های احتمال تبانی در این نوع داوری گرفته شود. امسال اين نظرات حالت مشورتي براي داوران دارد و صد در صد تعيين كننده نيست. فعلا بايد مزايا و معايب این طرح را بسنجيم اما به لحاظ تئوريك و روي كاغذ، اين طرح، ايده‌آل، آرماني و خوب است.
امینی با توجه به برگزاری همایش‌های منطقه‌ای جشنواره‌ی تئاتر ماه پیرامون برگزاری جشنواره‌های استانی تئاتر اظهار داشت: از آن‌جايي كه برنامه‌ريزي‌های جدید درباره‌ی جشنواره‌ی تئاتر ماه كم و بيش به صورت ناگهاني انجام شد، با برگزاري جشنواره‌هاي استاني نیز مخالفتي صورت نگرفت. البته جشنواره استان سمنان نيز كه امسال اولين دوره‌‌اش برگزار شد، برنامه‌ريزي و تعیین بودجه‌ي خود را از سال پيش انجام داده بود. در هر صورت جشنواره‌های استانی به صورتي برگزار شدند كه در زمان‌بندي منافاتي با همايش‌هاي منطقه‌اي تئاتر ماه نداشته باشند.
وی ادامه داد: از سال آينده نیز استان‌هايي كه؛ نه جشنواره؛ بلكه همايش تئاتر برگزار كنند، مورد حمايت ما خواهند بود. يعني اين‌كه تشكيلات عريض و طويلي براي جشنواره تدارك نبينند. يعني رتبه‌بندي، اهداي جوايز و مراسم افتتاحيه و اختتاميه هزينه بر نداشته باشند. مثلا در سمنان نیز جشنواره بدون رتبه‌بندی گروه‌ها و نفرات شرکت‌کننده برگزار شد. يعني چيزی به اسم معرفي بازيگر اول و دوم نداشتيم. به نظر من اين اتفاقات و رتبه‌بندي‌ها و رقابت، ديگر در فضاي حرفه‌اي جايي ندارد. اين روش در فضاي آماتور مي‌گنجد، نه تئاتر حرفه‌ای. در جشنواره‌هاي بزرگ دنيا، اين گروه است كه مطرح مي‌شود و دیگر رتبه‌بندي بازيگري وجود ندارد.
این استاد دانشگاه درباره‌ی همایش‌های منطقه‌ای تئاتر ماه نیز اظهار داشت: در پنج همايش‌ منطقه‌اي تئاتر نیز قرار است داوران با بازديد از آثار نمايشي، چند اثر را انتخاب كنند، همين. نه قرار است دكور پر هزينه‌اي براي مراسم‌هاي اختتاميه داشته باشند و نه قرار است جوايزي به گروه‌هاي شركت كننده اهدا گردد. اگر در استان‌ها نيز چنين همايش‌هايي برگزار شود، خوب است و مورد حمايت ما خواهد بود. البته تأمين كمك هزينه‌‌هاي گروه‌هاي شركت كننده بر عهده‌ي خود مراكز استاني است و اين بودجه‌ها قطع نخواهد شد. مركز نيز وظايف كارشناسي خود را انجام خواهد داد.
دکتر امینی در پایان گفت‌وگوی خود، ضمن گلایه از برخی دفاتر تئاتر استانی حوزه هنری تصریح کرد: از كم تحركي برخي استان‌ها نقد و گلايه‌ دارم. در مركز همه با جان دل كار مي‌كنند اما برخي استان‌ها كمتر همراهي مي‌كنند. مثلا يكي استان‌ها درخواست اعزام کارشناس از مرکز را اصلا نپذیرفت و این اصلا خوب نیست. بهتر است استان‌ها بیشتر و علمی‌تر کار کنند و انجام فعالیت‌های خود را نیز در سایت صحنه- که پایگاه اطلاع رسانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری است- منعکس کنند.