مسوولين فكري براي ساخت سالن هاي نمايش در شهرستان ها بكنند
تاریخ ارسال : 1391/04/07
جوان ترين راه يافته دور هشتم جشنواره تئاتر ماه: اي كاش مسئولان فرهنگي كشور در كنار برگزاري جشنواره هاي فرهنگي ـ هنري فكري هم براي ساخت سالن هاي نمايش در مراكز استاني بكنند، تا تئاتر شهرستان ها از رونق نيافتد.
بيژن رحمتي ـ كارگردان نمايش «فرار از مزرعه» ـ با اشاره به ضرورت برگزاري جشنواره تئاتر ماه گفت: در جشنواره تئاتر ماه آثاري اولويت دارند كه تا به حال در جايي اجراي عمومي نشده اند، يعني براي بار نخست است كه در يك جشنواره فرهنگي ـ هنري شركت مي كنند و اين يك فرصت خوب براي هنرمندان شهرستاني است چرا كه در شهرستان ها فشار براي اجراي نمايش خيلي بيشتر از تهران است. اما نكته مثبت جشنواره تئاتر ماه اين است كه متن ها در يك مدت زمان مشخص مورد بازخواني و بازبيني قرار مي گيرند و پس از آن متعاقباً اگر اثر مناسب باشد به جشنواره راه پيدا مي كند، اين يك فرصت مناسب براي كار اولي هاست. يعني آن كسي كه شناخته شده نيست و مي خواهد كار اولش را به دور از آن گروه هاي خودمانيِ شهرستاني ارائه كند، مي تواند در اين جشنواره حضور يابد و خودش را نشان دهد، اين يكي از مسائلي است كه من در ديگر جشنواره هاي مشابه تئاتر ماه نديدم.
وي برگزاري جشنواره تئاتر ماه را در شهرستان ها تأثير گذار نداست و اظهار داشت: زماني كه بخواهيم يك نمايش را در شهرستان ها به روي صحنه ببريم ابتد بايد متن آن مورد بازخواني و بازبيني هيئت كارشناسي قرار بگيرد كه همين امر مدت زمان طولاني را مي طلبد و باعث مي شود كه گروه نمايشي به مدت دو دوره از شركت در جشنواره عقب بماند. برگزاري چند دوره از جشنواره تئاتر ماه تاكنون بازخورد مناسبي را در سطح شهرستان ها نداشته است و همچنان گروه هاي نمايشي در استان ها با مشكلات عديده اي مواجه هستند كه يكي از عمده ترين اين مشكلات نداشتن سالن براي اجراي نمايش است، اي كاش مسئولان فرهنگي كشور در كنار برگزاري چنين جشنواره هايي فكري هم براي ساخت سالن هاي نمايش در استان ها بكنند تا تئاتر شهرستان ها هم از رونق نيافتد.
مديران به هنرمندان جوان اعتماد كنند
جوان ترين راه يافته دور هشتم جشنواره تئاتر ماه با اشاره به سه رويكرد ارزشي جشنواره تئاتر ماه ادامه داد: هنر چيزي است كه با مفهوم انسانيت آميخته شده و مي خواهد اين مفهوم را آموزش دهد و اين انسانيت به دور از معنويت، انديشه و هنر نيست. تلفيق اين سه فاكتور خيلي مهم مي تواند به خلق آثار فاخر هنري بيانجامد.
كارگردان نمايش «فرار از مزرعه» با اشاره به اينكه اگر مديران فرهنگي كشور عرصه را براي حضور هنرمندان جوان باز كنند قطعاً به نتايج بهتري خواهيم رسيد، بيان كرد: ميدان دادن به جوانان سبب مي شود در عرصه تئاتر حركت رو به رشدي داشته باشيم و فكر مي كنم تجربه نيز اين را ثابت كرده است. فرصت هايي كه پيش آمده و جوانان امور را به دست گرفتند و وارد عرصه شدند آثار خوبي را به جا گذاشتند. جشنواره تئاتر ماه يك اتفاق مبارك براي ورود كارگردانان و هنرمندان جوان به عرصه تئاتر كشور است.
رحمتي در پايان مدت زمان اجراي آثار برگزيده هشتمين جشنواره تئاتر ماه را مناسب نداست و خاطرنشان كرد: زمان و مكان اجراها خيلي نامنظم و با فاصله زياد بود و عوامل اجرايي نمايش ها نمي توانستند ساير نمايش ها را تماشا كنند. در واقع فرصت براي استفاده گروه هاي نمايشي از جشنواره كم بود.
تاريخ درج خبر: 7 / 4 / 91
