بازدید کننده محترم ، عملیات ثبت اثر شما در حال انجام میباشد ، ممکن است به دلیل حجم فایل شما کمی ارسال فایلها زمان بگیرد لطفا تا دریافت کد پیگیری صبر نمایید.

اهورا ایمان: معنا، حلقه گمشده ترانه‌های امروز است

تاریخ ارسال : 1395/03/25

داور بخش ترانۀ چهاردهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره معتقد است،  در روزگاری که توجه به معنا گرایی در ترانه های جوانان کمتر دیده می شود می توان با برگزاری جلسات نقد و ادبی در جشنواره های ادبی ذهن ترانه‌سرا را به سمت تولید محتوا هدایت کرد.

 اهورا ایمان ترانه سرای کشورمان در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری با بیان اینکه ترانه‌سرایی آن طور که باید در کشور جدی گرفته نشده است، خاطر نشان کرد: بخش محدودی از تاریخ شفاهی شعر کشورمان را ترانه سرایی  تشکیل داده است و اگر کمی موشکافانه به ترانه های سروده شده نگاه کنیم بحث تربیتی و تأثیر آن در سبک زندگی را می توان مشاهده کرد.

وی تأکید کرد: بیشتر افرادی که به ترانه سرایی مشغول هستند به بعد تجاری آن می نگرند و خیلی کمتر می‌شود ترانه ای را پیدا کرد که در محتوای آن تعمقی وجود داشته باشد و مخاطب را به فکر کردن مشغول کند.

وی خاطر نشان کرد: ترانه در مقایسه با قالب‌های شعری دیگر بیشتر جنبۀ سفارش کار دارد و کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند باید خواسته‌های خواننده را مورد لحاظ  قرار دهند و برای او ترانه بگویند این در صورتی است که در قالب های شعری دیگر افراد برای دل خود شعر می گویند.

کارشناس مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما، توجه جشنواره های ادبی را نسبت به جدی گرفتن بخش ترانه توصیه کرد و اظهار داشت: یکی از راه هایی که ترانه به صورت درست می تواند تولید شود، جشنواره ها است. همواره جشنواره ها از پتانسیل بالایی برای گردهم‌آیی جوانان برخوردار است و می توان با برگزاری کارگاه‌های ادبی و حمایت از ترانه‌های برتر در قالب انتشار مجموعه کتاب و یا پخش آن از طریق رسانه های جمعی زمینه را برای فعالیت ترانه سرا فراهم کرد.

داور بخش ترانه چهاردهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره حد و مرز یک ترانه خوب را جدا از بازی با کلمات وبیان موسیقیایی نهفته در آن توجه به محتوای خوب دانست و عنوان کرد: محتوای ترانه‌های جامعه بیشتربه دنبال ریتم هستند تا معنا. حتی در جشنواره‌ها هم که بیشتر افراد تازه کار وارد این عرصه شده اند هم می بینیم که خیلی کمتر به این موضوع پرداخته می شود ولی موهبتی که درجشنواره‌ها وجود دارد این است که می‌توان ذهن ترانه‌سرا را با نقد و جلسات ادبی به سمت تولید محتوا هدایت کرد.

برای اطلاع ازمهمترین اخبار جشنواره ها و محافل حوزه هنری ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.