کاربرد هنر در حل مسائل جامعه ایران رویکرد جشنواره دستان است
نشست خبری دوسالانه ملی-دانشجویی دستان با معرفی و تشریح اهداف، سیاستها و رویکردهای دوره دوم این دوسالانه برگزار شد.
تاریخ ارسال : 1403/4/24
در این نشست اعضای شورای سیاستگذاری دوسالانه، دکتر جوادی معاونت امور فرهنگی، دکتر کاویار مدیریت امور فرهنگی، دکتر بیدختی مشاور معاونت صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به عنوان نماینده این وزارت(مدیرکل اسبق آموزش و ترویج معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی)، دکتر هوشیار مدیرگروه مطالعات عالی هنر و هنر اسلامی، دکتر محمدی مدیرگروه صنایعدستی و در کنار دبیران جشنواره، هدی ابراهیمپور، الهام قناعت و شکوه صالحی و دیگر دانشجویان دانشگاه سوره در جمع اهالی رسانه حضور داشتند.
هدی ابراهیم پور دبیر جشنواره اظهار کرد: شعار این جشنواره «عالمی دیگر بباید ساخت وزنو ادمی» است. در دنیای امروز که ریشهها و هویت انسانی تحت تاثیر قرار گرفته تلاش کردیم در این راستا کاری هویتی با صنایعدستی کاربردی انجام دهیم. ایدهپردازی، کارآفرینی، حفظ هویت و تعامل برای شناسایی استعدادهای دانشجویان با استفاده از ظرفیتهای آنها، بازنگری مفهوم زیباییشناسی و ترویج فرهنگ استفاده از پشتوانههای تاریخی و معرفی جایگاه صنایع خلاق است.
وی در ادامه افزود: بخشهای جشنواره شامل نمایشگاه، نشستها و ورکشاپ است، ایدهها توسط دانشجویان داده میشود، با انتخاب این افراد وارد ورکشاپها شده و تحت نظر منتورها به محصول نهایی بدون داوری میرسند. بجز آثار ورکشاپها تولیدات بصورت آزاد نیز اجرا میشود.
ابراهیم پور اظهار کرد: طبق برنامه چیده شده ثبتنام سوم تا دهم مهر ماه و ارسال آثار تا آبان خواهد بود. همچنین آثار منتخب ۲۲تا۲۴ آبان دریافت خواهد شد ونمایشگاه هم از ۱۷تا ۲۲ آذر برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه آیین اختتامیه این رویداد بیست و یکم آذر برپا می شود، بیان کرد: ثبتنام برای حضور در ورکشاپها از شهریور ماه آغاز میشود.
الهام قناعت دانشجوی دانشگاه سوره و دبیر هنری جشنواره نیز گفت: ما یک تعداد نشست و ورکشاپ برای دانشجویان داریم که کارها به بازار کار برسند. این بخش برای دانشجویان متقاضی علاقهمند برگزار خواهد شد.
دکتر جوادی معاون فرهنگی دانشگاه سوره نیز گفت: رویکرد جدید ما حل مسئله و کاربرد هنر در حل مسائل جامعه ایران بوده است. این رویکرد تا بحال در دانشگاههای ما کمرنگ بود، با این تجربه دانشجو متوجه میشود با آموختههایش میتواند هم جنبه زیباییشناسی و هم مسئولیت اجتماعیاش را بکار بگیرد.
وی همچنین افزود: تمامی نهادهای مشارکتکننده ما از وزارت علوم، حوزه هنری، میراث فرهنگی و …. هستند که بیشتر هم خواهند شد و ما تلاش داریم بفهمیم دانشجویان در مسئله صنایعدستی چه گرهگشایی میتوانند، داشته باشند.
جوادی یادآور شد: در جشنواره دستان کارگاههایی با رویکرد بینارشتهای در راستای ایدهپردازی و معرفی رویکرد برای دانشجویان خواهیم داشت. نهادهایی که علاقهمند درگیر کردن هنرمندان هستند هم میتوانند به کمک ما بیایند.
وی همچنین با اشاره به استمرار برگزاری این جشنواره گفت: دانشگاه سوره یک مرکز کارافرینی را امسال راه انداخته و ارتباطات خوبی با نهادها داشته است. ما در معاونت فرهنگی یک بازارچه دانشجویی تحت عنوان تیمچه راه انداختهایم و بیشتر هم بچههای صنایعدستی در آن مشارکت دارند.
بیدختی هم گفت: این امکان مهیا شده که ما در ورکشاپها به بهترین شکل کنار دانشجویان باشیم. پس ما به این جشنواره هم اینطور نگاه میکنیم که مشکلی از صنعتگران حل کند.
مهدی محمدی مدیر گروه صنایعدستی دانشگاه سوره و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره گفت: این جشنواره تنها در سطح دانشگاه سوره نیست و به سایر دانشگاهها در شهرستانها هم فراخوان ارسال شده است. جنبه ملی بودن این رویداد برای ما مغتنم است و امید به خدا داریم تا این جشنواره را با همکاری دانشگاههای سراسر کشور برپا کنیم.
وی با اشاره به اهمیت بارگشت صنایعدستی به زنجیره اصلی زندگی گفت: ما سعی کردیم تابع تصمیمات اسناد بالادستی و سیاستهای کلان باشیم ولی به نهادهای خصوصی هم تاکید داریم و تلاش میکنیم تا این ارگانها در عرصه زیست زندگی را هم فعال کنیم. به طور کل اهداف دانشگاههای نسل چهارم یا کارآفرین این است که دانشجویان را وارد بازار کار کنند.
احمدرضا کاویار مدیر فرهنگی دانشگاه سوره و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره دستان نیز گفت: یک حسن دانشجویان صنایعدستی هماهنگیشان با هم است، امیدواریم این دوسالانه هم خوب و قوی برپا شود تا قطبی برای صنایع دستی در کل کشور شویم.
در بخش پایانی این نشست، پوستر دوسالانه دستان رونمایی شد.